Sport är ett intresse för alla

När man säger att man är sportintresserad tänker de flesta först och främst på stora sporter som fotboll och ishockey. Men det finns så mycket mer som är sport, och inte bara den sport som fyller sportdelen på nyheterna. Sport behöver inte ens längre betyda att man behöver resa sig upp för att göra något aktivt. Idag kan även dator- och tvspelsturneringar även räknas som en sportgren. Men först och främst tänker vi människor på mer fysiskt aktiva grenar när vi tänker på sport.

Sportens historia grundar sig långt tillbaka i tiden. Att tävla om vem som är bäst inom något vi människor gjort sedan urminnes tider. Fynd från tidiga sportillställningar har hittats i bland annat Kina och Egypten. Fynden från Kina beräknas vara från ca 2000 år f.Kr. Grekland spelade stor del för sport i historien tack vare de Olympiska Spelen som grundades i Aten redan under antiken. De Olympiska Spelen finns fortfarande idag och är en stor händelse för hela världen inom sport. Idag finns det många fler grenar inom de Olympiska Spelen än vad som fanns under antiken dock. Det fortsätter tillkomma fler och fler grenar allt eftersom åren går. Nu talas det också om att spel som Leauge of Legens och Starcraft II kan bli nya grenar i de framtida Olympiska Spelen.

Sport är något som förenar människor. Ofta tävlar man inom sport i lag och inom laget behöver man vara enade för att kunna göra en bra presentation. Redan i väldigt ung ålder presenteras människor för sport. Redan innan små barn lärt sig att gå leker de med små sportleksaksbilar, och kanske kommer en del av de barnen växa upp och bli en del av motorsporten. En del barn föredrar att leka med leksakshästar och det finns både små sadlar och miniryttare att köpa till de små leksakshästarna så barnen kan skapa egna små hästtävlingar.

Sport finns överallt och de flesta är på något sätt sportintresserade varken det handlar om en stor sport som fotboll eller en mindre sport som fäktning. Fler och fler grenar inom sport kommer hela tiden till också. En nyare sport som tillkommit är bland annat schackboxning där man vinner genom exempelvis schackmatt eller knockout. Kanske låter en sport som ostrullning intressant för dig? Det finns en sport för alla och det enda som stoppar sport från att utvecklas ännu mer är brist på fantasi.